skip to Main Content

Samen loopbaankansen vergroten

Helpt u mee de loopbaankansen van studenten met een beperking te vergroten?

Door Coronatijd worden veel mensen werkloos. Vooral jongeren met een beperking lopen volgens onderzoek van SCP de kans werkloos te raken en een gat in hun cv op te lopen dat lastig te repareren zal zijn na de coronacrisis. U zou graag helpen want u hebt zelf mensen met een beperking in dienst en weet dat dit capabele werknemers zijn. Maar u heeft geen vacatures op dit moment.

Toch kunt u als werkgever ook in deze tijd iets doen om de loopbaankansen van mensen met een beperking te vergroten. Dit versterkt tegelijkertijd het imago van uw organisatie en draagt bij aan een open sfeer. Doe ook mee aan het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL)!

Hoe vergroten we de loopbaankansen?

In dit traject koppelen we een student met een beperking (HBO, WO en MBO4) aan uw jonge werknemer met een beperking. De student loop 40 uur mee met uw werknemer of voert een onderzoek of andere vastgestelde taak uit.

Wat levert het u op?

 • U draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen zijn of haar talenten ten volle kan benutten. Studenten ervaren dat werken mogelijk is en krijgen meer zelfvertrouwen.
 • Diversiteit in uw personeelsbestand komt uw organisatie ten goede.
 • U helpt een kwetsbare groep om werkfit uit de corona crisis te komen
 • Wij onderzoeken op dit moment of dit project u kan helpen om te voldoen aan eventuele SROI verplichtingen
 • Het bieden van de gelegenheid om een maatschappelijke diensttijd te vervullen draagt bij aan het positieve imago van uw organisatie. 

Welke investering vragen wij van u?

 • U faciliteert een student om werkervaring op te doen
 • U biedt uw werknemer de kans een student te begeleiden. Aan u de keuze of dat binnen de vastgestelde werkuren kan. De begeleiding die uw werknemer krijgt wordt verzorgd door een studieloopbaanbegeleider van uit de onderwijsinstelling van de student.

Hoe kunt u meedoen?

Meedoen kan op twee manieren:

 • Uw werknemer met een beperking vraag u toestemming om mee te doen met dit project.
 • U kunt uw werknemers met een beperking op de hoogte brengen van dit project en hen vragen of ze mee willen doen en zich bij MDTL willen aanmelden.

Deelnemende werkgevers(netwerken)

Wil je weten welke werkgevers(netwerken) ook meewerken aan MDTL? Kijk dan op onze deelnemerspagina.

Wil je meer weten over dit project?

Lees meer over het project of neem contact op met Roos Hoelen (info@mdt-loopbaankansen.nl / 06-20915820).

Doe mee en schrijf je in!

 • Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Informatie over het gebruik en verwerking van je persoonsgegevens vind je hier.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top