skip to Main Content

Wat leuk als je mee doet!

Ben je student, of pas afgestudeerde, met een functiebeperking en wil al vroeg jouw loopbaankansen vergroten?

Je bent een mbo4-, hbo- of wo-student, of pas afgestudeerde, met een functiebeperking/ondersteuningsvraag. Dit betekent misschien wel dat je tijdens je studie ergens tegen aanloopt of liep. Misschien vraag jij je ook wel eens af hoe dat nou straks moet met een stage zoeken of een baan vinden. Zeker tijdens coronatijd.

Gelukkig kun je al in een vroeg  stadium in je studie een begin maken met je loopbaan! Neem deel aan het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL)!

Bekijk ook de flyer voor studenten mbo-4 en hoger onderwijs. Verspreid de flyer en spread the word zodat we zoveel mogelijk studenten een werkervaringsplek kunnen bieden!

Wat ga je doen:

  • Je loopt mee met een jongere met een beperking die al een baan heeft. Je doet in zijn/haar bedrijf werkervaring op.
  • Samen met de begeleider kun je, in plaats van meelopen, ook een opdracht uitwerken die relevant is voor jouw studierichting of loopbaan.
  • Voorafgaand aan jouw maatschappelijke diensttijd in het bedrijf krijg je een cursus waarin je leert hoe je zoveel mogelijk uit je maatschappelijke diensttijd  kunt halen.
  • Jij en de jonge werkende met wie jij meeloopt, worden begeleid door een coach vanuit jouw onderwijs instelling of daarbuiten.

Wat levert het jou op?

  • Je krijgt een vergoeding.
  • Je ontdekt waar je goed in bent, waar je nog aan moet werken, wat jij interessant vindt en welk soort organisatie het best bij jou past. Dit helpt jou straks om die toffe (afstudeer)stage of baan te vinden.
  • Je bouwt aan een professioneel netwerk waar je in je verdere loopbaan veel profijt van kunt hebben.
  • De in jouw diensttijd opgedane vaardigheden en competenties worden opgenomen in een officieel erkend Europass certificaat. Een boost voor je CV.

Je doet het niet alleen voor jezelf. Alle ervaringen van deelnemers aan de MDTL worden verwerkt in een onderzoek dat aantoont wat het beste werkt om loopbaankansen van studenten/werkenden met een beperking te vergroten.

Jouw maatschappelijke diensttijd kost in totaal 80 uur verspreid over 6 maanden.

Deelnemende studenten

Wil je weten welke studenten (desgewenst anoniem) ook deelnemen aan MDTL? Kijk dan op onze deelnemerspagina.

Wil je meer weten over dit project?

Lees meer over het project of neem contact op met Roos Hoelen (info@mdt-loopbaankansen.nl / 06-20915820).

Maak alvast kennis met Joris en lees wat hij heeft geleerd.

De coach

Zodra jij je hebt aangemeld voor de MDTL nemen wij contact met jou op om te bespreken wat jouw wensen zijn. Daarna gaan wij voor jou op zoek naar een coach. Als je zelf al iemand weet die jij als coach zou willen hebben is dat natuurlijk ook uitstekend.

Wat fijn dat je je aanmeldt voor dit project.

Doe mee en schrijf je in!

  • Wij gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Informatie over het gebruik en verwerking van je persoonsgegevens vind je hier.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top