Ga naar hoofdinhoud

MDTL-PASTA voor ontmoeting

Persoonlijke ontmoetingen van de jongeren met mensen buiten de eigen kring als sleutel tot succes.

Aanpak voor ontmoeting met MDTL-PASTA

  • Jongeren ontmoeten andere jongeren met een ondersteuningsvraag in de praktijk. Het helpt om vanuit gedeelde ervaringen om te gaan met een ondersteuningsvraag bij de overstap van onderwijs naar de arbeidsmarkt.
  • Jongeren worden begeleid door een professional of een ouderejaars. Het levert hen waardevolle ontmoetingen in het bedrijf op waarbij ze ook hun eigen meerwaarde leren herkennen. Dit verkleint de stap van onderwijs naar arbeidsmarkt.

 “Eerder wachtte ik altijd met praten totdat ik vastliep. Door MDTL heb ik bij het sollicitatiegesprek meteen bespreekbaar gemaakt. De werkgever reageerde positief. We hebben besproken wat we gaan doen als ik vastloop en hoe ermee omgaan. Dat geeft vertrouwen” – citaat deelnemer van vorig project MDTL 

Beoogd effect van ontmoeten

De overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt is vaak groot voor jongeren. Er wordt een andere taal gesproken en de wijze van benaderen is anders dan op school. Door jongeren te koppelen aan een maatje worden de jongeren geholpen deze stap te maken, de taal te leren kennen en om te gaan met een andere benadering. Hiervoor is het van belang dat de begeleiders elkaars taal en gebruiken kennen en samen afspraken hebben over hoe de begeleiding van de jongere eruit gaat zien. Resultaat: jongeren die met vertrouwen de overstap kunnen maken en weten waar hun kwaliteiten liggen.

Back To Top