Ga naar hoofdinhoud

Europass certificaat voor vrijwilligers

Iets doen voor een ander, zonder er iets voor terug te krijgen. Dat is vrijwilligerswerk. Ook levert het de deelnemers aan MDT-PASTA wat op. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke en professionele ontwikkeling waarmee kennis en vaardigheden worden vergroot. Het Europese Europass certificaat maakt zichtbaar wat de deelnemers hebben geleerd. Een mooi opstap naar een betaalde baan.

Hoe ziet een Europass certificaat eruit?

Het Europass certificaat voor vrijwilligers beschrijft de ervaringen en vaardigheden die de deelnemers hebben opgedaan. Dit geeft een goed overzicht van jun kwaliteiten. Hiermee kunnen zij zich beter presenteren, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek. Het Europass Certificaat voor vrijwilligers geeft onder andere informatie over:

  • de organisatie waarvoor de jongeren hebben gewerkt.
  • het soort werk wat ze gedaan hebben.
  • de periode waarin het vrijwilligerswerk is gedaan.
  • de kennis en vaardigheden die de jongeren hebben opgedaan.

Solliciteren als jongere

Als je gaat solliciteren, is het belangrijk dat je laat zien wat je kan en wat je ervaringen zijn. Je stuurt de Europass voor vrijwilligers – als aanvulling op je cv – mee bij jouw sollicitatie. Een toekomstige werkgever krijgt daarmee onafhankelijke informatie over jouw kennis en vaardigheden. De Europass voor vrijwilligers is namelijk ingevuld en ondertekend door de organisatie van MDT-PASTA.

Back To Top