Ga naar hoofdinhoud

Samen loopbaankansen vergroten

Als begeleider studenten met een beperking begeleiden bij hun eerste loopbaanactiviteiten?

Uit ervaring weet je dat studenten met een beperking obstakels kunnen ervaren tijdens hun studie of bij het vinden van een stage. De coronacrisis vergroot deze problematiek. Vooral jongeren met een beperking lopen volgens onderzoek van SCP de kans werkloos te raken en een gat in hun cv op te lopen dat lastig te repareren zal zijn na de coronacrisis. Wil je ook  bijdragen aan een oplossing van dit probleem voor deze studenten (HBO-, WO- en MBO4) en je  kennis en beroepsvaardigheden inzetten om hen in deze tijd extra te ondersteunen? Neem dan ook deel aan het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL).

Wat is het?

Het project MDTL biedt werknemers en studenten met een beperking de gelegenheid een maatschappelijke diensttijd te vervullen en tegelijkertijd hun eigen loopbaankansen en die van anderen ook in coronatijd te vergroten. Het project wordt uitgevoerd door een consortium van vier partijen: LoopbaangroepECIOIncluvisie en Regioplan.

Hoe vergroten we de loopbaankansen?

In dit traject koppelen we een hoger onderwijsstudent met een beperking aan een jonge werknemer met een beperking. De student loopt 40 uur mee met de werknemer of voert een opdracht of andere vastgestelde taak uit.

Bekijk ook de flyers met informatie over de ins&outs over je rol als coach voor studenten met een functiebeperking mbo4 en in het hoger onderwijs.

Wat levert het op?

  • Door jouw begeleiding vergroot je de kansen van studenten op een succesvolle overgang van een studie en/of stage naar een loopbaan
  • Je draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen zijn of haar talenten ten volle kan benutten. Studenten ervaren dat werken mogelijk is en krijgen meer zelfvertrouwen.
  • Je helpt een kwetsbare groep om werkfit uit de coronacrisis te komen
  • Je krijgt een eendaagse cursus en begeleiding bij dit project. Je  kunt zelf aangeven wat je tijdens de cursus wilt leren. Hierdoor vergroot je je kennis en vaardigheden op een voor jouw relevant terrein.

Welke investering vragen wij van je?:

Wij vragen je om gedurende dit halfjaar durende project vier begeleidingsgesprekken te voeren met het koppel van jonge werkende en student.

Meedoen kan op drie manieren:

Werk je vanuit een onderwijsinstelling:

  1. Je meldt jezelf aan als begeleider van MDTL. Indien gewenst stelt je de onderwijsinstelling, waar je werkzaam bent, op de hoogte van het project en vraag je toestemming om tijdens werktijd deel te mogen nemen.
  2. Je adviseert je studenten over deelname aan MDTL en/of stelt je  onderwijsinstelling op de hoogte zodat, breder dan via je functie,  studenten met een beperking worden uitgenodigd voor deelname aan MDTL.
  3. Studenten melden zichzelf bij jou met de vraag of jij ze wilt begeleiden in dit traject.

Werk je niet bij een onderwijsinstelling maar heb je affiniteit met het begeleiden van studenten en jongeren met een beperking?

  1. Dan kun je voor meer info en/of aanmelden contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Deelnemende onderwijsfunctionarissen

Wil je weten welke onderwijsfunctionarissen (decanen/studie (loopbaan) begeleiders) en begeleiders van buiten een onderwijsinstelling ook hun medewerking verlenen? Kijk dan op onze deelnemerspagina.

Wil je meer weten over dit project?

Lees meer over het project of neem contact op met Marit Schreurs (info@mdt-loopbaankansen.nl / 06-15592318).

Maak alvast kennis met Rose om te zien wat dit project jou kan opleveren?

Doe mee en schrijf je in!

Back To Top