skip to Main Content

logo Expertise centrum Bijzonder Ondernemen.

 

 HBO/WO Afstudeer/Onderzoekstage. De financiële consequenties van ondernemen met een beperking.

Voor studenten hbo: Fiscale economie, Fiscaal Recht, HBO-Rechten, Accountancy, Bedrijfskunde. bij Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen.

Start februari 2021 

Stichting Incluvisie en Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen maken zich sterk voor mensen met een arbeidsbeperking die hun eigen inkomen willen verdienen. Incluvisie behartigt de belangen van werkzoekenden en werkenden met een beperking en Expertisecentrum Bijzonder Ondernemen begeleidt mensen met een beperking vanuit de uitkering naar het ondernemerschap.

Uit ervaring blijkt dat veel mensen met een beperking de financiële consequenties voor hun uitkering en m.b.t. de fiscus niet goed kunnen overzien. Dat weerhoudt hen er vaak van te ondernemen, terwijl juist ondernemerschap juist als je een beperking hebt, een goed alternatief kan zijn voor een baan in loondienst. Daarnaast komen mensen vaak na enige tijd ondernemen voor onverwachte heffingen door de fiscus en inhouding door de uitkeringsinstantie te staan. Denk hierbij o.a. aan inhouden van toelages of vervallen van subsidies.

Om dit alles te voorkomen willen EBO en Incluvisie een duidelijk en overzichtelijk informatiepakket samenstellen waardoor (aspirant)ondernemers in een oogopslag kunnen zien wat voor hen de financiële consequenties van ondernemerschap zijn. EBO en Incluvisie krijgen graag hulp bij dit onderzoek en daarom bieden wij een:

(Afstudeer)stage Onderzoek: De financiële consequenties van ondernemen met een beperking. 

 Wat ga je doen?

  • Je onderzoekt en brengt in kaart welke financiële consequenties ondernemerschap heeft voor verschillende soorten uitkeringen of soorten huishoudens
  • Je brengt in kaart wat de fiscale consequenties zijn van ondernemen
  • Je verwerkt alle gegevens tot een overzichtelijk document waar mensen met verschillende uitkeringsvormen gemakkelijk de info kunnen vinden die voor hen van toepassing is.

Wat bieden wij:

 

Wat vragen wij:

  • Affiniteit met de doelgroep
  • Hbo-opleiding Fiscale economie, Fiscaal Recht, HBO-Rechten, Accountancy, Bedrijfskunde
  • Bereidheid en vaardigheid om hybride te werken

 Wij nodigen studenten met een beperking nadrukkelijk uit om te solliciteren         

Meer info en/of solliciteren: mail naar roos@incluvisie.nl of bel 06-20915820

Zou jij ook je loopbaankansen willen vergroten door mee te doen met MDTL maar is deze stage net niet wat je zoekt?  Ontdek nog meer mogelijkheden om een stage te vinden..

 

 

 

Back To Top