skip to Main Content

De koppels jonge werkenden en studenten zijn begonnen aan hun Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen.

De eerste lichting van Project Maatschappelijke DienstTijd loopbaankansen ging eind april van start. Wij stellen enkele deelnemers voor:

Waar: Stichting Incluvisie

Wie: Morena en Annelies

jonge vrouw met blinde geleidehond portret jonge vrouw

Morena is pas afgestudeerd in Media Informatie & Communicatie aan de Hogeschool Saxion. Ze is hard op zoek naar een baan, maar daarvoor heeft ze werkervaring nodig. Die gaat ze onder begeleiding van Annelies opdoen binnen Incluvisie.

Annelies studeerde aan de school voor journalistiek in Utrecht en werkte daarna bij de NOS. Bij Incluvisie houdt zij zich o.a. bezig met de publieke opinie m.b.t. arbeidsdeelname mogelijkheden van mensen met een beperking.

Wat gaan ze doen? Annelies en Morena gaan samen Incluvisie en werkzoekenden met een beperking nog steviger op de kaart zetten bij de landelijke en regionale media.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Waar: Babbage

Wie: Twan Sander, Jonne en Jesse

Foto jonge man Babbage jonge man Babbage Jonge man Babbage

Wat gaan ze doen? Het Team van jonge werkenden en studenten bestaat uit 3 industrieel ontwerpers en 1 gezondheidstechnoloog. Samen gaan ze een computermuis ontwerpen die ook te bedienen is door mensen met een motorische beperking

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Waar:  Onderzoeksbureau Regioplan

Wie: Lina en Noor

Jonge vrouw Regioplan jonge vrouw Regioplan

 Wat gaan ze doen?  De pedagoog en psycholoog  werken samen aan het onderzoek dat Regioplan doet naar dit Maatschappelijke diensttijdproject: Wat werkt en wat niet?  Hoe kan het project nog beter worden. Hier alvast een inkijkje in een deelresultaat van hun werkzaamheden.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Waar: Amsterdams Medisch Centrum

Wie:  Megan en Oriana

jonge vrouw Amsterdams medisch centrum jonge vrouw Amsterdams medisch centrum

Wat gaan ze doen?  De twee diëtistes  gaan samen consulten houden met patiënten en ontwikkelen een presentatie voor collega’s over patiënten met een visuele beperking. Ook gaan ze werken aan een presentatie over patiënten met een psychische kwetsbaarheid.  Daarnaast gaan ze ook nog plannen maken voor een voorlichtingsfolder over gezonde voeding.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

En verder? 

  • Zijn een hbo en een universitair student rechten samen aan de slag gegaan om voor De Thuiswerkcompany een groeiplan te maken dat rekening houdt met alle relevant wet en regelgeving.
  • Gaan een student hbo bestuurskunde en  een student accountancy samen werken aan een projectplan,  dat werkervaring creëert voor jongeren zonder opleiding, voor Stichting Stip Delfzijl. 
  • En gaan er nog mensen aan de slag bij o.a. De Geluksacademie en de Coalitie voor Inclusie

Ben je een student of pas afgestudeerde met een beperking? Wil je ook meedoen en werkervaring opdoen die past bij je studie, zodat je kansen op een stage of baan (nog) groter worden?  Geef je dan op voor de tweede lichting van MDTL in september

Daarvoor hebben zich al interessante werkgevers aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan MVO-Nederland voor als je een plek zoekt in HR, Finance, economie of scheikunde biologie en alles wat maar met duurzaamheid te maken heeft. En wat dacht je van een instituut dat studenten begeleidt bij hun scriptie en waar stages zijn op de vakgebieden, social work. Psychologie of communicatie.  Of een reisbureau voor werken en studiereizen met interessante mogelijkheden op het gebied van finance, marketing en Data science.  Doe je een opleiding op het gebied van sport en gezonde voeding. Dan kun je meelopen met Jolien Vijzelaar die als dietiste in haar eigen bedrijf programma’s ontwikkelt om een gezonde leefstijl te stimuleren. Wil je ervaring opdoen in de ICT dan zijn er ook veel mogelijkheden. En een groot internationaal consultancy bedrijf op het gebied van Finance, IT en Tax, een van de Big Four biedt ook HBO en WO-stages aan.

Staat jouw studie of vakgebied er nog niet bij? Je kunt je gewoon opgeven want wij gaan speciaal voor jou op zoek naar een passende MDTL-plek

Wil je eerst even kennismaken met andere deelnemers of nog wat vragen stellen?  Loop gerust even (digitaal)binnen bij onze Meet & Asks. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Je kunt ons ontmoeten op onderstaande tijdstippen.

  • 3 juni 16.00 – 17.00 uur

Altijd via deze zoomlink: https://zoom.us/j/91211424876?pwd=ditlUmhTNTlaQko5VkU3cDdZcnZYQT09

Lukt het niet om aan te sluiten bij een Meet&Ask dan kun je voor vragen ook contact opnemen via info@mdt-loopbaankansen.nl of 06-20915820.

Back To Top