Ga naar hoofdinhoud

20 studenten ROC van Twente ronden met MDTL-PASTA rijke leerervaring af

Twintig studenten van ROC van Twente, die deelnamen aan MDTL-PASTA, kregen op 26 juni jl. welverdiend hun certificaten overhandigd. Zij startten met hun waardevolle praktijkervaring in februari dit jaar. De uitreiking van de certificaten markeerde niet alleen het einde van een leerzaam traject, maar ook het begin van nieuwe mogelijkheden en een veelbelovende toekomst voor de deelnemers.

Praktijkervaring en talentontwikkeling

Het MDTL-PASTA-project staat voor praktijkervaring en talentontwikkeling. De jongeren kregen de kans om actief mee te lopen en opdrachten uit te voeren onder begeleiding van zowel de school als de werkgevers. Het doel van deze activiteiten is om talentontwikkeling te stimuleren, betekenisvolle ontmoetingen te creëren en een positieve impact op de samenleving te realiseren.

Persoonlijke leerdoelen en interessante werkzaamheden

De deelnemers konden hun eigen leerdoelen stellen en werkzaamheden kiezen die niet alleen bij de projectdoelen pasten, maar ook aansloten bij hun persoonlijke interesses en talenten. Dankzij deze ervaringen en inzichten kunnen de jongeren betere keuzes maken voor hun toekomstige opleiding en zijn ze gemotiveerder ingesteld.

Bedrijven en betrokkenen

Tijdens de uitreiking waren ook diverse bedrijven aanwezig, waaronder Brickworkz. Elisabeth de Groot, die het bedrijf vertegenwoordigde, werd gevraagd waarom zij passende stageplekken beschikbaar stellen. Het antwoord was hartverwarmend: “Omdat wij iedere jongere een kans gunnen.”

Het is zo mooi om te zien hoe ze groeien. Wij werken vooral met jongeren met een ondersteuningsvraag zoals autisme of PDD-NOS”

Impact op persoonlijke ontwikkeling

Ouders van deelnemer Stan deelden hun ervaringen. “Onze jongen wist even niet meer wat hij met zichzelf aan moest. We hebben hem zo zien groeien.” Stan zelf vertelde over zijn ontwikkeling:

In het begin durfde ik niks te zeggen. Nu praat ik gewoon. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik weet wat ik wil. Ik heb gesolliciteerd, dat is even nog niks geworden, maar ik ga gewoon door”

Hilarische momenten

De ceremonie werd bijgewoond door veel ouders, familieleden en andere betrokkenen. Er waren ook twee jongeren in transitie aanwezig, wat zorgde voor grote hilariteit toen tijdens de toespraak hij en zij steeds door elkaar gehusseld werden. Iedere keer als het fout ging, moest er 50 cent in de pot. De teller liep aardig op; nog even en ze kunnen er samen van naar de Efteling.

Trots en zelfvertrouwen

De jongeren hebben hun zelfvertrouwen teruggekregen en waren trots op hun Europass vrijwilligerscertificaat en het MDT-certificaat. Een mooie aanvulling voor op hun cv.

Conclusie

Het MDTL-PASTA-project heeft duidelijk laten zien hoe belangrijk praktijkervaring en persoonlijke begeleiding zijn voor de ontwikkeling van jongeren. Het was een feestelijke dag vol trots, groei en nieuwe kansen.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de MDTL-PASTA reis voor jongeren? Lees meer hierover op de website. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar mdt@ecio.nl of neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Back To Top